Sales Academy

Binnen 1,5 jaar sales professional

Solliciteer direct

De JDE Sales Academy is een praktijkgericht salestraineeship dat erop gericht is om jou klaar te stomen voor een succesvolle carrière in sales. Na ongeveer 1,5 jaar ben je klaar om écht impact te maken in onze commerciële organisatie. De Sales Academy is gebaseerd op de gedachte dat 70% van wat je leert, je het beste leert door het te doen! Daarnaast bestaat de overige 20% van je tijd uit het gecoacht worden door je manager of een ervaren collega en 10% uit het volgen van sales trainingen, waarbij je mee kan draaien in het Sales Excellence programma.

Het programma

Gedurende je opleiding in de Sales Academy werk je op de afdeling Telesales: de perfecte plek om je salesvaardigheden aan te leren en te perfectioneren voordat je het veld in gaat. Binnen deze afdeling maak je snel stappen: van koude acquisitie naar retentie-gesprekken, maar ook van het maken van afspraken voor de buitendienst naar het zelf face-to-face verkopen in ons Experience Center. Stappen die je nodig hebt om het salesproces binnen JDE volledig onder de knie te krijgen en zelf je impact in sales te optimaliseren.

Je programma begint uiteraard met een uitgebreide onboarding! Je wordt ondergedompeld in de wereld van koffie en thee en leert alles over onze organisatie. Je zult al snel zelfstandig aan de slag gaan en je eerste klanten gaan bellen. Ondertussen start je ook met je basismodules sales, waarna je gaat meedraaien in de trainingen van het Sales Excellence programma. Na gemiddeld 1,5 jaar rond je de Sales Academy af en ben je klaar voor een volgende stap.  Krijg je een eigen rayon of start je liever als junior accountmanager op een van de grotere segmenten? Wat die stap wordt is aan jou! 

Jouw profiel

Binnen de Sales Academy hebben we alleen plek voor de échte en grootste salestalenten. Slimme, energieke, enthousiaste personen die altijd nieuwe mogelijkheden vinden om hun doel te bereiken. Echte winnaars die zich als een vis in het water voelen in een competitieve omgeving en die het een sport vinden om een ‘nee’ om te buigen naar een ‘ja’. Daarbij is het belangrijk dat je:

  • Minimaal een (bijna) afgeronde HBO-opleiding hebt, zoals Commerciële Economie of Small Business & Retail Management.

  • Je bent in aanraking gekomen met sales. Dat kan door een bijbaan, een salesgerichte minor of een commissie waarin acquisitie centraal stond.

  • De Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

De sollicitatie procedure

Stap 1:
Upload je CV en sollicitatiebrief. Laat ons zien op papier waarom jij een sales topper bent/kan worden.

Stap 2:
Eerste gesprek. Je voert bij ons op kantoor een face-to-face gesprek met een van de teamleiders en een deelnemer van de Sales Academy. Dan kan je gelijk al je vragen kwijt.

Stap 3:
De persoonlijkheidstest. Deze kun je niet goed of fout invullen, het gaat ons om het verkrijgen van extra inzicht in jouw persoonlijkheid, als input voor het volgende gesprek.

Stap 4
Tweede gesprek met de Sales Manager en de Talent Acquisition Specialist. Het kan zijn dat je hier ook een kleine case krijgt voorgelegd.

Stap 5
Contract! Als we allemaal positief zijn over de procedure en het vervolg, dan krijg je hier een mooi contract van ons.

 

De JDE Sales Academy is een unieke kans voor jou als startend HBO/WO talent om je te ontwikkelen op het gebied van sales.

  • Binnen de JDE Sales Academy word je getraind, gecoacht en begeleid om het beste uit jezelf te halen.
  • Je ontwikkelt je sales skills op topniveau binnen een van Nederlands mooiste FMCG bedrijven.
Interesse? Solliciteer direct!