Hoe collega's impact maken

Wat Sharon bij ons doet heeft impact

Sharon kreeg de kans om zichzelf verder te ontwikkelen - zowel professioneel als persoonlijk

“Mijn naam is Sharon van Deuveren (30) en ik ben nu ruim tweeënhalf jaar werkzaam als Quality Analyst bij JACOBS DOUWE EGBERTS in Joure. Omdat ik hoofdzakelijk ervaring had met het bewaken van de kwaliteit van het laboratorium, heb ik in mijn eerste jaar bij JDE voornamelijk de werkzaamheden op het lab geregeld.

Totdat ik na een jaar ineens naar voren werd geschoven voor een mooie kans rondom proces- en kwaliteitsoptimalisatie bij onze leveranciers, een gebied waar ik niet direct ervaring mee had. Ik was wel even zenuwachtig toen ik hoorde dat mijn manager niet bij de afspraak met de leverancier aanwezig kon zijn en dat ik de eerste keer meteen de vergadering alleen moest leiden! Ondanks dat ik buiten mijn comfort zone werd geplaatst, was ik enthousiast over deze kans en greep deze meteen aan.

 

Het is fijn om zoveel vertrouwen te krijgen en naar mijn mening de beste manier om snel te ontwikkelen en je eigen kwaliteiten te ontdekken. De leverancier heeft uiteindelijk, onder andere door mijn inbreng, verschillende acties kunnen uitvoeren waardoor de kwaliteit verbeterd is.

 

Sinds het project word ik regelmatig ingezet als aanspreekpunt voor proces- en kwaliteitsoptimalisatie bij leveranciers. In Nederland, maar ook in het buitenland. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Polen geweest om één van onze leveranciers te bezoeken en leid ik een verbeterproject bij een andere leverancier.

 

Toch bleef ik het gevoel houden dat ik meer uit mezelf kon halen. Ik hoorde van een collega dat er in sommige gevallen een mogelijkheid is om met een coach te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat leek mij ook wel wat. Nadat ik dit traject had aangevraagd bij mijn manager, kon ik twee weken later al aan de slag en had ik het eerste gesprek met mijn persoonlijke coach. Met tips en tricks heeft de coach mij handvatten gegeven om makkelijker met bepaalde situaties om te gaan én ervoor gezorgd dat ik meer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen kunnen.

 

Natuurlijk blijft het ook belangrijk om je op professioneel vlak te blijven ontwikkelen. Daarom ben ik ook begonnen aan de Blackbelt Lean Six Sigma opleiding. Inmiddels ben ik geslaagd voor de theorie en leid ik een belangrijk Blackbelt project in onze fabriek in Joure.

 

Het voelt niet goed om de bovenstaande resultaten op te schrijven zonder mijn collega’s hierbij te betrekken; resultaten behaal je namelijk samen. Je hebt altijd je collega’s (binnen en buiten je afdeling) nodig voor samenwerking, advies, om mee te sparren en natuurlijk ook om mee te lachen.

Het is erg gaaf dat een bedrijf als JDE mij zoveel kansen geeft. Ik blijf dit soort dingen dan ook zeker benutten. Ik denk dat het niet alleen zorgt voor persoonlijke groei, maar ook voor het nog krachtiger maken van het team en het bedrijf.”

 

Wat Sharon bij ons doet heeft impact. Benieuwd naar werken in Joure? Houd dan onze vacatures in de gaten.