Hoe collega's impact maken

Wat Rinse bij ons doet heeft impact

Rinse is continu bezig met optimalisatieslagen maken

“Mijn naam is Rinse de Valk, 28 jaar en werkzaam op in onze fabriek in Joure als Logistics Process Engineer. Ik ben in 2013 als stagiair bij JACOBS DOUWE EGBERTS begonnen. Toen ik tijdens mijn afstuderen in de koffiefabriek een vacature voor de positie als Planner op de afdeling Planning & Logistics voorbij zag komen, twijfelde ik niet om op hierop te reageren.

 

Het leek me een leuke start van mijn loopbaan; enerzijds omdat het afstuderen mij goed is bevallen, anderzijds om wegwijs te worden in bedrijfskundige en logistieke processen. In de koffiefabriek werkt men in een vijf ploegen processingsafdeling en we verpakten destijds indrukwekkend veel potten per week. Ik kan me nog goed herinneren dat ik destijds dacht: hier gebeurt wat! Het zou tof zijn om hier onderdeel van te zijn.

 

Als Planner hield ik me bezig met het opstellen van optimale productieschema's voor verschillende productielijnen. Belangrijke doelstellingen hierbij waren efficiency en effectiviteit: hoe behalen we optimaal grondstofrendement en benutten we de capaciteit het best? Ik werd key-user Supply Chain Planning, waarbij je aanspreekpunt op de fabriek bent als het gaat om systeemtechnische aanpassingen en/of problemen op dit gebied. Naast planningswerkzaamheden kreeg ik dus de vrijheid om processen en rapportages te verbeteren.

 

Na twee jaar kwam er een functie vrij als Logistic Process Engineer, een staffunctie onder dezelfde afdeling. Deze kans heb ik gegrepen en inmiddels ben ik bijna drie jaar werkzaam in deze rol.  Ik ben proceseigenaar voor make-to-demand: de IT-inrichting tussen SAP en lokale productiesoftware. Daarnaast werk ik aan logistieke projecten. Dat kan lokaal zijn, in de thee- of koffiefabriek in Joure, of over de hele keten - van externe warehouses waar ons gereed product opgeslagen wordt of in samenwerking met andere JDE-fabrieken.  

 

Momenteel leid ik een project om de bezettingsgraad van truckladingen tussen fabrieken te verhogen. Dit raakt aanpassingen aan installaties in de fabriek, IT-systemen en vergt coördinatie over meerdere afdelingen en fabrieken.

 

Het geeft mij energie om te werken aan dit soort projecten en om optimalisatieslagen te maken. Wat ik erg waardeer aan mijn werk bij JDE is de vrijheid en dynamiek; impact maken door kansen aan te grijpen.”

 

Wat Rinse bij ons doet heeft impact. Benieuwd naar werken in Joure? Bekijk onze vacatures!