Hoe collega's impact maken

Wat Laura bij ons doet heeft impact

Laura introduceerde de herbruikbare D.E beker

"Mijn naam is Laura van de Wijdeven, 25 jaar en bijna één jaar werkzaam bij JACOBS DOUWE EGBERTS. Ik ben hier terecht gekomen via de JDE Masterclass. Ik schreef mij hiervoor in om meer te weten te komen over JDE als bedrijf, maar ook om te ontdekken of JDE als werkgever bij mij zou passen.

 

De JDE Masterclass duurde één dag en dat ging als een speer voorbij. Dít voelde goed. Niet alleen vanwege de aansprekende productcategorieën en de carrièremogelijkheden, maar ook door de mogelijkheden om jezelf te (blijven) ontwikkelen en de gemoedelijke sfeer onderling.

 

Een aantal maanden later liep ik weer in hetzelfde pand in, nu niet als kandidaat voor een evenement maar omdat ik mocht starten in een nieuwe functie als Product Marketeer voor de Out Of Home (OOH) markt. Op dagelijkse basis ben ik bezig om trends binnen de markt te vertalen naar nieuwe producten en concepten. Dit zijn trends zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en menselijke gezondheid die ook mijn persoonlijke interesse enorm aanspreken. Deze aansluiting tussen persoonlijke interesse en zakelijke bezigheden heeft er, denk ik, ook voor gezorgd dat ik in de relatief korte periode dat ik bij JDE werkzaam ben al veel gave projecten heb mogen oppakken.  

 

Een voorbeeld hiervan is de D.E herbruikbare beker. Koffiebekers zijn belangrijk voor de zakelijke markt omdat je ziet dat medewerkers vaak de koffie in een bekertje meenemen naar hun bureau, naar een meeting of in de auto voor onderweg. Daarnaast willen klanten het milieu zo min mogelijk belasten. Zo is het idee ontstaan om een herbruikbare beker te introduceren. Dit is een beker die kwalitatief goed genoeg is om tot 4x te gebruiken zodat de hoeveelheid afval vermindert. Toen ik net binnen was bij JDE, kreeg ik de verantwoordelijkheid om deze beker te introduceren. Op het moment is de beker succesvol gelanceerd en krijgen we veel positieve reacties uit de markt. Het geeft mij voldoening om te zien dat dit duurzame bekerconcept zo aanslaat en dat soms op locaties een kopje koffie geserveerd krijg in een bekertje dat door mijn hand is gegaan. Daarnaast heb ik meegeholpen om het D.E Dutch Originals concept uit te breiden met passend servies en houd ik mij veel bezig met het premium koffiemerk L’OR.

 

Terwijl ik het zo opsom, besef ik mij opnieuw dat, ondanks het feit dat ik eigenlijk nog een broekie ben als professional, ik zoveel mooie kansen heb gekregen om écht impact te maken."

 

Wat Laura bij ons doet heeft impact. Wil jij meer weten over hoe het is om hier te werken? Neem dan contact op met Laura!