Hoe collega's impact maken

Wat Barbara bij ons doet heeft impact

Barbara groeide in drie jaar van stagiaire naar Demand Planner

“Mijn naam is Barbara van der Velden, 26 jaar en inmiddels zo’n 3 jaar werkzaam voor JACOBS DOUWE EGBERTS. Ik ben gestart als stagiaire binnen de Supply Chain afdeling bij logistiek. Hierna stroomde ik door naar de afdeling Demand Planning. Nadat ik was afgestudeerd kon ik op deze afdeling blijven, waardoor ik gelijk van start kon!

 

Bij Demand Planning houden we ons bezig met het voorspellen van de vraag naar koffie en thee (forecasting) en het schakelen met de fabrieken zodat wij genoeg van het juiste product paraat hebben staan als onze klanten daarom vragen. Tegelijkertijd moeten we ook weer niet te veel voorraad hebben staan, want koffie en thee is kostbaar en maar beperkt houdbaar!

 

In mijn relatief korte carrière bij JDE heb ik al veel verschillende functies en opdrachten gehad.

Ik begon als stagiaire met het maken van een analyse voor het optimaliseren van de palletstapeling. Hiermee zouden we meer goederen in een vrachtwagen kwijt kunnen en zouden we minder vaak heen en weer hoeven rijden; beter voor onze portemonnee, maar zeker ook voor het milieu! Ik dacht dat met het resultaat van mijn analyse en mijn voorstellen niet echt iets gedaan zou worden, maar niets bleek minder waar. Vandaag de dag zijn bijna al mijn voorstellen doorgevoerd.

 

Na mijn stage begon ik als Copack Planner. Mijn taak was om, samen met sociale werkplaatsen, producten samen te stellen die niet standaard uit de fabriek kunnen komen. Denk daarbij aan het vullen van een theekist voor horecagelegenheden, het opzetten en vullen van displays voor supermarkten of het combineren van twee pakken koffie met een koffieblik. Naast de goede afstemming met de werkplaatsen, omvatte mijn werk ook het op tijd bestellen van de verpakkingsmaterialen. Alles moest kloppen om op tijd de goederen klaar te hebben staan. Als we het hebben over impact, dan kon het in deze functie niet zichtbaarder. Elke product dat door onze handen is gegaan, kwamen we direct overal tegen.

 

Hierna stroomde ik door naar mijn huidige functie als Demand Planner. Al gauw kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en werd de impact van mijn forecast en handelen steeds zichtbaarder. Als ik mijn werk niet goed doe, kan de consument niet zijn of haar lievelingskoffie kopen. We weten allemaal hoe vervelend het is om ’s ochtends mis te grijpen!

 

Supply Chain Management is een afdeling die niet vaak in de schijnwerpers staat en voor velen onzichtbaar is. Een goede Supply Chain afdeling hoort ook onzichtbaar te zijn, maar de impact van onze afdeling is dat verre van. De werkzaamheden van de verschillende divisies lopen sterk uiteen, maar zijn allemaal essentieel in onze gezamenlijke visie: dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij van houdt, waar en wanneer zij willen.”

 

Wat Barbara bij ons doet heeft impact. Benieuwd naar werken in Supply Chain? Klik dan hier voor de vacatures!